Публикации

Защо качваме излишни килограми?

Темата за наднорменото тегло и за качването на мазнини е доста обширна, но тук на кратко искам да изложа няколко основни фактора, защо хората качват мазнини или защо пълнеят?!

6 мита за шестте „плочки”

Наборът от шест „плочки” или видимите коремни мускули винаги са били признак за здраво и тренирано тяло. Не познавам човек, който да не иска релефна коремна мускулатура или поне стегната талия, без излишни мазнини. За повечето хора, обаче това се оказва мисия невъзможна. Ежедневно от всякъде ни заливат с реклами за бързо и дълготрайно премахване на нежеланите мазнини в коремната област и паласките, внушават ни как, ако пием това хапче или използваме този колан ще стоплим лесно мазнините в тази област.

Как да изчислим мазнините в тялото си?

В нормални граници телесните мазнини са необходими за редица жизнени процеси. Състоят се предимно от адипоцити мастни клетки основната и функция е да съхранява запас от енергия, но също служи за изолация и обвивка на някои органи. Тя в известен смисъл е и ендокринен орган, тъй като произвежда някои хормони като например лептин, естроген, резистин и т.н. В най - общи линии имаме подкожна висцериална и вътрешномускулна мазнина.

Какви са ползите от силовите тренировки?

Съществуват много митове по отношение на силовите тренировки, които не само не отговарят на истината,а и са причина много хора, особено жени, да не практикуват такъв тип натоварване. В тази статия искам да изтъкна някои от ползите, които ни дават тренировките с тежести. Те се отнасят, както за мъжете, така и за жените. Искам да подчертая, че трупането на огромни мускули е цяла наука, подходите комбинират системи от тренировъчни програми и хранителени режими. Както и се използват хранителни добавки, помощни вещества и т.н За средностатистическият фитнес любител,чиято цел е подържане на красиво и здраво тяло, правилно подбраните упражнения с тежести са един безценен източник на ползи за организма, както в здравословен, така и в естетически план.