Информация

before and after picture

       Казвам се Валентин Петков. С фитнес се занимавам от 1992г., по това време фитнеса и културизма не бяха особено популярни в България. Много трудно се намираше литература или друга информация по темата. По това време попаднах в залата по щанги на „Славия”. По- късно тренирах и в залата на Румен Николов – Биджи. Там, с помоща на хората, които ми помагаха имах сериозен напредък.

       Горе – долу по това време, бях приел обаче и едно убеждение, че тялото не може да развие пълния си потенциал без нещо добавено. Убежденията много често ни спират от онова, което можем наистина да достигнем. През този период от време вземах стероиди и хормони.

       През 1997 г. По стечение на обстоятелствата заминах за Южна Африка, където започнах да се занимавам специализирано с фитнес и културизъм. Там претърпях най – сериозния си прогрес до този момент.

       За разлика от България по това време, в чужбина този спорт беше изключително развит. За пръв път видях световно известни състезатели по културизъм на живо.

       Започнах да се образовам, изкарах американския курс NFPT (National federation of professional trainers) и започнах да тренирам хора професионално. Разбрах, че постиженията не са плод на случайности, а в постоянството на тренировките и храната..

       С годините, промених убежденията си, като цяло качеството си на живот, начина по – който гледам на света .След опита и познанията ,които натрупах, взех решение, че ще спра да използвам стероиди. Мислех си обаче, че без тях няма да мога до постигна някакви впечатляващи резултати и идеята да започна да се състезавам се отдалечи. Обезверих се и тотално спрях да тренирам собственото си тяло...и така около година. В това време продължавах да работя като фитнес треньор и продалжавах да уча и да трупам опит.

Година
на раждане: 1975

Височина: 175,5см

Състезателно
тегло: 80кг

Стандартно
тегло: 86кг

Ръце: 45,5см

Бедра: 60см

Прасци: 45см

Талия: 79см

Гърди: 118см

       Придобил достатъчно познания, през 1999г., реших все пак да започна да тренирам просто за здраве. За моя изненада, когато впрегнах целия си опит и познания нещата започнаха да се случват без стероиди и друга химия. Стероидите и хормоните, както и всички забранени субстанции, трябва да умножът ефекта и подобрят постиженията, но основния ефект идва от начина на живот, хранене и трениране. Никога не трябва да се стига до там, че човек тренира без ефект и е необходима”химия” за да има ефект. Ефект трябва да има и без химия, а за тези, които са я избрали само да го умножава.

       Успях да постигна не само изключително добра физика, но и да заживея балансиран и пълноценен начин на живот. По това време живеех и работех като професионален треньор в Англия.

       И така през 2002 г се прибрах окончателно в България. Завърших филосовския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, специалност Философия.

       През 2008 г., завърших Национална Спортна Академия „Васил Левски”, София със специалност Спорт, Фитнес и Здраве. По – късно, придобих сертификат от Continental Organization Of Registered Fitness Instructors And Teachers (CORFIT), като персонален треньор.

       През годините успях да стана шампион във всички категории културизъм, културизъм мъже, класически културизъм, културизъм двойки, боди фитнес мъже, фитнес модел и мъжка физика, мускулеста мъжка физика...

Виж Спортни постижения

before and after picture
before and after picture

Постижения

Балканско първенство по фитнес и бодибилдинг, Румъ...

Румъния
Бистрица

2018

3

Трето място на Балканско първенство в Бистрица, Румъния в категория: Мъжка физика...

Европейско първенство по бодибилдинг и фитнес 201...

ИСПАНИЯ
САНТА СУЗАНА

2018

5

Пето място на Европейското първенство, категория: Master Men´s Physique...

Турнир "Пловдив" 2018

България
ПЛОВДИВ

2018

1

Първо място на Турнир "Пловдив" 2017 год., Квалификация за Балкански и Европейски първенства, категория: Мъжка физика до 176 см. АБСОЛЮТНА ТИТЛА! ...

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, РУМЪНИЯ 2017...

РУМЪНИЯ
БИСТРИЦА

2017

1

ПЪРВО МЯСТО НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В РУМЪНИЯ, категория: Мъжка физика до 176 см...

Медии

Валентин Петков: абсолютен световен и три пъти европейски шампион по културизъм
Виж в YouTube
2013 World IFBB Men's PHYSIQUE - FULL
Виж в YouTube
ТУРНИР ПЛОВДИВ 2014 Физик награждаване до 174 и над 174см
Виж в YouTube
Мъже Физик, Ветерани и Смесени двойки ЧАСТ 2 от обзора на Държавния Шампионат по Културизъм
Виж в YouTube
Държавно Първенство По Културизъм 2014 Мечката Категория Държавно Мъжка Физика над 174 см
Виж в YouTube
Българинът с най добра физика в Европа
Виж в YouTube
2015 EBFF European Championships Masters Men s Physique IFBB
Виж в YouTube
Виж в Team-andro

Трансформации

before and after picture

Име: Валентин Петков

Хората сме така устроени, че цял живот съзнателно или не, се променяме. Понякога оставяме животът да ни промени, а понякога вземаме живота в ръцете си и ние променяме него. Вярвам,...

before and after picture

Име: Тодорка Иванова

Специaлни благодарности на Валентин Петков, който ми помогна при обезводняването за това така успешно състезание за мен. Изключително професионално отношение, невероятен професиона...

before and after picture

Име: Станимир Вакинов

Здравейте приятели, казвам се Станимир . Работя с професионалист и име в българския спорт, и в частност фитнес индустрията Валентин Петков от 5 месеца. Преди да се запознаем аз тре...

before and after picture

Име: Цветомир Борисов

Здравейте, казвам се Цветомир Борисов. Преди време се явих на конкурс за културисти , но бях отхвърлен с лека забележка за рамменият ми пояс. За това потърсих Валентин Петков - ...

Контакти


E-mail: contact.valentinpetkov@gmail.com
Facebook: Фен страница
Skype: Валентин Петков
YouTube: YouTube канал